Hode henger ikke med (MarieBjørnstad)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Hode henger ikke medNå nærmer det seg snart to måneder siden jeg startet på høgskolen i Oslo og Akershus, avdeling Pilestredet. Jeg gleda meg og var veldig klar for å bli student og få en utdanning. Jeg sto opp om morran og var klar for den lange veien inn til Oslo. Syntes det var deilig å sove på bussen, komme seg på T- banen, videre til Nationaltheatret og tusle opp til skolen. Nå er den innstillinga litt borte.

Jeg er ikke lenger klar for den lange veien inn til Oslo. Det er ikke lenger deilig å sove på bussen. Sovner jeg på bussen er jeg så å si ødelagt resten av dagen. Jeg fungerer ikke på morran på samme måte lenger. Jeg kommer meg ut av senga. får på meg klæra og ordner meg. Motvillig flytter beina seg automatisk ut døra og opp til bussen. Inn på bussen og krabber opp i et sete. Der lukker jeg øya og blir borte. Våkner automatisk når jeg nærmer meg helsfyr, men har alarm på mobilen i tilfelle. Beina flytter seg automatisk ut av bussen og inn på T-banestasjonen. Inn på T-banen, ned på et sete eller inntil en vekk, ut av T - banen, opp til skolen og siger ned på trappa og venter på at kasserommet skal bli åpnet så jeg kan gå inn og sette meg på 3 stol, første rad. Det skjer automatisk, beina bare flytter seg, hue henger ikke med, enser ikke hva som skjer før det plutselig dukker opp en eller annen foreleser og jeg må begynne å følge med. Så er det den lange veien hjem igjen. 15 minutter på meg til å rekke toget, og deretter 4 minutter på å rekke bussen. Har ikke tid til forsinkelser. Da er det en hel time til neste buss. 

Fagene på skolen er tunge. Jeg forstår ikke. Jeg klarer ikke prestere som jeg vil og ønsker. Oppnår ikke resultatene som jeg ønsker. jeg må omstille meg. Skjønne at det er ikke videregående lenger. Det er ikke like lett. Det er mer alvor og mye strengere. Det har ikke gått to måneder engang siden jeg sto der som fersk student. Neste uke skal jeg allerede opp til eksamen. 3 eksamener står for tur. Kun et fag jeg føler jeg har litt kontroll på. Hvordan skal dette gå? Kommer jeg meg i det heletatt til andre semester? 

Selvom jeg er ferdig kvart over 10 og kvart over 12 er dagene lange. Det er slitsom og det er først når jeg kommer hjem at jeg kan tenke over hva som egentlig skjer. Hva jeg skal og hva som kommer. Jeg må ikke bli brent ut. Jeg må fokusere, passe på meg selv og ikke glemme at jeg også skal ha det gøy men også bestå disse tre årene.. Noen ganger må jeg bare hjem, ta på meg pysjen, lage en kopp kakao og se på en god film før jeg kan fungere igjen


//MarieBjørnstad

 

 • 2 kommentarer


  Jeanett Ranvik01.10.2015 kl.10:48

  Du kommer til å klare dette så fint! Vet du kan og vet du vil. Kommer alltid til å støtte deg, og kan fint være puggevennen din når du trenger det :*
  Marie05.10.2015 kl.23:07

  Jeanett Ranvik: Tusen takk snuppa :* Kan fort mulig jeg benytter det tilbudet <3

  Skriv en ny kommentar

  hits