MarieBjørnstad - Jeg blogger hverdagen og tanker. Navnet påbloggen kom vel egentlig av at jeg aldri viste hva som ville skje neste dag, eller hva som kom rundt neste hjørnet. Men nå er jeg klar for en ny og frisk start :)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Anbefales på det sterkeste!Tenkte jeg skulle komme med noen anbefalinger av noen bøker som har gått veldig innpå meg og som jeg syntes mange burde vite om.  Alle disse bøkene har fått meg til å strigråte med di var virkelig verdt det!

Den første er ``Jeg tenker nok du skjønner det sjøl``

Mange der ute har nok hørt om Christoffer saken som enda er rundt omkring i media. Den handler om Christoffer Kilhe som bare ble åtte år gammel.  (født 18. september 1996, død 2. februar 2005) Han var en livlig gutt som hadde noen konsentrasjons vansker og var veldig mye energi iforhold til andre barn. Da moren fikk en ny mann i livet begynte det å komme synelige skader på gutten men mammaen nektet å innse at det var stefaren så hun skyldte på probleme gutten hadde. En dag da moren kommer hjem har Christoffer papir i både nese og munn og store skader i hode. Stefaren mener at Christoffer har påført dette selv men dommen sier at det er stefaren selv som har tatt livet av gutten. Hver gang noen spurte han om hvordan skadene kom svarte han bare `` Jeg tenker nok du skjønner det sjøl`` Det er en sannhistorie

Info om Christoffer-saken

·         Christoffer Gjerstad Kihle (8) døde 2. februar 2005 i sitt hjem i Kodal i Vestfold, med store hodeskader samt andre skader på kroppen.

·         Rettsmedisinere har konkludert med at dødsårsaken var et 17 cm langt brudd i hjerneskallen.

·         Etter flere henleggelser beordret Riksadvokaten tiltale mot guttens stefar.

·         Stefaren ble i Tønsberg tingrett funnet skylding i legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter, og dømt til seks års fengsel.

·         Dommen ble anket, og Agder lagmannsrett dømte stefaren til åtte års fengsel.

·         Christoffers mor ble i april 2012 dømt til fengsel i 2,5 år for medvirkning til legemsfornærmelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter.

·         Dommen er anket, og ankesaken begynte mandag 4. februar i Agder lagmannsrett.

 

 Boka handler om det korte livet han hadde. Den er detaljert og tung å lese men virkelig vært det! Jeg skjønner bare ikke hvordan et voksent menneske kan mishandle et barn til døde! Og jeg skjønner ikke hvorfor nærmeste familie, skolen og helsevesenet ikke skjønte noe før det var for seint?!ANBEFALLES PÅ DET STERKESTE!

 


 

Den neste er ``Idas dans`` som er en bok om en 18 år gammel ballerinadanser som har store drømmer og ambisjoner om livet sitt. Hun har hatt en kraftig forkjølelse lenge så moren tar henne med til legen. ``Leukemi`` er svaret. Boka handler om kampen mot kreften og den sterke familiekjærligheten til familien Corwin. Det er en bok om kreft, sinne, latter, sorg og død men også om den ubeskrivelige kjærligheten og kampviljen til Team Corwin. Det er en mors beretning om prosessen gjennom kreften og alle tanker rundt. Denne boka er også en sann historie og jeg kan med hånda på hjertet si at jeg gråt fra første til siste side. Jeg har lest mange bøker om sykdom, sjelesmerte og død men denne er en av di vakresre noen gang!

Denne boka har også fått en oppfølger ``Etter Dansen`` Denne boka er det også moren som har skrevet . Den handler om livet etter tapet av en elsket datter, om det å velge livet og å leve med sorgen inni seg. ABEFALLER PÅ DET STERKESTEDet er også bøkene ``kjør meg til slottsparken`` og ``Livet etter slottsparken`` som handler om da Gustav M Galåsen møter Marit som viser seg å bli hans livs store kjærlighet men hun elsker noe mer en han. Hasj, Amfetamin og Heroin. Bøkene handler om livet dem og om hvordan Gustav kjemper for å få henne ut av trengselen etter dop. Det er en hard og sårbar kamp men han skal klare det.


ANBEFALLES PÅ DET STERKESTE

Jeg kunne sitte her lenge å bare nevnt bøker som burde leses! Alle bøkene er av sann historie og fler av dem som har satt sine spor hos meg er:

 • Regines bok ( Bloggen hennes om livet med kreft ble en bok etter hennes død )
 • Sammen til verdensende ( En kjørlighets historie om et ungt par hvor Tone får svulst. Boka er skrevet av kjøresten espen) Har også oppfølger
 • Ulovlig norsk ( Maria Amelia er 26 år gammel og er i Norge ulovelig. Forteller om en barnsdom og oppveskt på flukt)
 • Noe i meg er sterkere enn jeg ( En jente som får en alvorlig type av anoreksi )
 • Jeg lever pappa ( En jentes historie fra utøya)
 • 21 juli ( Handler om paret som fant hvernadre på utøya 21 juni, men mistet hverandre 22. Juni.) Alle disse anbefalles på det sterkeste! Det er bøker som har satt sterke spor i meg og jeg har lest dem flere ganger og jeg har felt mange tårer! Må leses!

MarieBjørnstad

 • Anbefaling  Tenkte jeg skulle ha ett inlegg som ikke handlet om noe sorg, nedturer eller død nå så tenkte jeg skulle ha en liten anbefaling! 

  Vitamin a cream

  Vitamin a cream er en krem fra Life serien som er basert på rapsolje, sheavasmør, jojobaolje, og A vitamin.
  Den er for ansikt og kropp.

  Jeg syntes den er utrolig deilig og den gor huden en myk og deilig følelse og ikke en fett en som veldig mange kremer gjør!
  Anbefales på det sterkeste!

  Har du prøvd den?

  MarieBjørnstad
   

 • Les mer i arkivet Oktober 2015 September 2015 Februar 2015
  hits