MarieBjørnstad - Jeg blogger hverdagen og tanker. Navnet påbloggen kom vel egentlig av at jeg aldri viste hva som ville skje neste dag, eller hva som kom rundt neste hjørnet. Men nå er jeg klar for en ny og frisk start :)
Forside Add meg Om meg Kontakt

DesemberDa var desember endelig kommet. En av årets vakreste måneder. 
Skulle ønske Desember kunne bringe med seg masse innekos forran peisen, turer ute, kakao og pepperkaker og avslapping med familie og venner og nyte juletiden slik det alltid har vært. Men dessverre blir det ikke slik for meg før etter 17. Desember klokka 1300. Da er nemlig velferdsrett eksamen levert og jeg kan endelig nyte juletiden! Merker jeg ikke helt klarer å slappe av med den hengende over meg. Er nok ikke noe som heter ferie på høgskolen gitt.. Dagene fremover nå vil gå til pugging, og enda mer pugging. Velferdsrett er et veldig vanskelig fag men masse lover og forskrifter som både skal forstås og forklares. Gruer meg skikkelig for jeg merker at stoffet er tungt og det jeg ikke forstår det klarer jeg rett og slett ikke å lære meg. Vi har heldigvis ca en uke fri før eksamen hvor jeg kan lese masse!Men kjenner jeg meg rett så blir det nok litt julekos og slikt innimellom! 9 desember kommer jentene for å bake, så den dagen skal eksamen glemmes litt ihvertfall! Og i morgen skal jeg en tur til Jeanett, er jo første desember så blir en julefilm og julekalender og på Onsdag tar vi turen til Sverige for å handle ferdig litt julegaver! Veldig deilig å faktisk være tidlig ute i år!

Det er så deilig å gå rundt å se julestjerner, julepynt, adventstaker og alt sånt! Syntes det er så koselig! Var en tur med Jeanett på neverstua her en dag og det var så koselig! De hadde åpen dag hvor de solgte hjemme laga ting, det lukta pepperkaker og gløgg, nissen var satt ut og de dansa og hadde det gøy. Ga meg skikkelig julestemning! Og jeg ser jo julegata i Oslo hver dag! Har nok ikke rukket å tatt en tur dit enda men det er nok ikke så lenge til. 


Et lite glimt av lysene fra julegata i Oslo. Pariserhjulet er kommet i år! 


Lyset i vindu er selvfølgelig på plass! Ble tatt ned feil staka, så denne er hvit men skal snart få byttet til den rød! 


Lys og kalender er selvfølgelig på plass! Er nok ingen pakker i kalenderen i år men har den fremme selvom da min herlige bestemor har laget den! Skal ta av en sokk for hver dag og telle ned til Jul! Nå er det egentlig bare snø'n som mangler.. Litt trist uten. Skulle ønske det var helt hvitt ute så håper det ikke er lenge til det skjer! 

//MarieBjørnstad

 

 • Litt av en dag  Idag våkna jeg og ante fred og ingen fare. Har planlagt jentetur til Sverige i helga og litt sånt noe som da krever at jeg har bil. Men neida, den bestemte seg for å streike på vei til Oslo idag tidlig. Jeg har lenge klaga på den, at den lager noen rare lyder og oppfører seg litt rart så pappa skulle kjøre den til jobb for å teste. Jeg tok bussen etter fordi jeg ikke orka å stå opp så tidlig og tenkte at siden jeg ikke hadde hørt noe så var sikkert bilen fin men var jo nysgjerrig så jeg ringte pappa. Bilen min hadde stoppa fikk jeg til svar. Er du seriøs? Etter litt fikk han start på den igjen men jeg tør da ikke reise til Sverige med en bil som bare stopper! Og jeg trenger virkelig bilen min! For en måned siden så hadde jeg den på verkstedet fordi motorlampa begynte å lyse og de rare lydene var der. De fant ikke noen konkrete feil så gjorde bare litt her og der også fikk jeg den tilbake. Det hjalp jo ikke! Og har jo ikke råd til enda en regning.. Er jo student uten jobb.. 

   Jeg reiste sammen med pappa hjem idag for å se litt selv på hvordan bilen min var. Den var jo ikke helt som den skulle, bråka, oppførte seg rart og varsellamper lyste her og der. Men ikke nok med det, det var en helt for jævlig kø! Var no ulykke tror jeg men stakkars bil! Hadde jo virkelig ikke godt av det i tillegg! Sto i kø i 1,5 time!

  Køøøøø

  Når jeg kom på skolen trengte jeg en oppmuntring så da ble det en liten tur innom Deli de luca! Trengte virkelig det! Det har jo også begynt å bli ganske så kaldt om morran,
  Har vært helt nedi i 2 grader når jeg går til bussen så idag var det gode skjerfet på og varma meg! Var egentlig utrolig godt å kunne bruke det litt igjen! Syntes jo høsten er litt koselig med varme skjerf, litt tykke gensere, pledd og fyring i peisen og kakao. Er ikke like fornøyd når jeg venter på bussen om morningen men kan også være veldig koselig! Akuratt nå skal jeg gjøre noe som ikke er så koselig, for jeg må hjelpe mamma med å vaske huset men da kan jeg ihvertfall ta meg en velfortjent pause etterpå!
  //MarieBjørnstad

   

 • En ny hverdag  I forrige innlegg skrev jeg jo litt om hvordan min verden raste sammen over natta, men uten om dette har jeg også fått en helt ny hverdag. Jeg har gått fra å være en elev på videregående skole med trygge og kjente omgivelser og en skole i hjembygda til å være student på høgskolen i oslo med ukjente omgivelsen og en alt for sto by rundt meg! Jeg er blitt student! Da kan jeg vel egentlig kalle meg litt voksen? Alt skjedde så fort og pluttselig sto jeg utenfor den store skumle ukjente bygningen midt i Oslo og skulle begynne på sosialt arbeid, Bachelor , Sosionom. Det er så mye nytt, skummelt og spennende på en gang! Høgskolen er så mye annerledes enn videregående og det er veldig uvant å ikke ha de vanlige trygge menneskene rundt meg hele tiden. Men er jo selvfølgelig blitt kjent med mange nye. 

  Den største utfordringen er jo rett og slett reiseveien! Her kommer jeg fra bygda og har bestemt meg for å bo hjemme. Jeg reiser litt over en time hver vei hver dag og innover på morningen er det så mye kø at det nesten kan ta opptil to timer! Det er slitsom og merker det tar mye energi å hele tiden måtte tenke på buss, tog og T-bane hele tiden. Jeg har jo en del familie innover som jeg kan være hos om det trengs en dag og har noen ei venninne der inne så om jeg trenger en pause så er jo ikke det noe problem men samtidig så er det veldig deilig når man først kommer hjem! 

  Jeg har jo også en annen veldig gladnyhet som har endra hverdagen min litt og det er at jeg har fått gleden av å bli Tante! Jeg har blitt tante Til en nydelig liten gutt! Han ble født 6 uker for tidlig men endelig så er alt bra med han og han lever det gode liv! Vil tilbringe all den tiden jeg kan med han og prøver å stille opp så mye jeg kan der også! Han klarer virkelig å få meg til å smile på en grå dag og jeg er evig takknemlig for å kunne være tantes hans! Bestevennina mi flytter også til Aurskog nå så endelig får jeg hun i nærheten så har en del tid å ta igjen der også så det blir bra! Ser lyst på tiden fremover tross alt som har skjedd.

  Gutten til tante ♥

  Ellers prøver jeg å få inn noen rutiner i hverdagen igjen. Alt er nytt og uvant så må finne en balanse i hverdagen. Trenger noen rutiner med skolen men må også sørge for at jeg ikke stenger meg inne men heller får den tiden jeg trenger med de herlige menneskene jeg rundt meg noe jeg føler jeg har klart ganske så bra hittil. Jeg har også for en gang skyld brukt litt penger på meg selv! Hater som regel å bruke penger og ender alltid opp med å bruke dem på mat og bensin og ikke til noe spesielt til meg men nå har jeg fakisk klart det. Jeg tok meg en runde på ebay og bestile noen saker og ting. Har bare fått en av tinga, nemlig et deksel til mobilen men jeg elsker det! Så gleder meg til resten kommer! Var også med søstra mi og lillegutt på lagersalg på hellerudsletta med masse salg av klær av Kari Traa og Bjørn Dhælie! Så får meg og kjøpe litt kari traa treningstøy men der tok jeg feil gitt. Masse var utplukka da vi kom litt utpå dagen pga helsesøstertime for lillegutt så kom heller hjem med Bjørn Dhælie skibukse og skivest! Veldig fornuftig og noe jeg har trengt og ønska meg lenge så følte meg egentlig litt flink som fikk meg selv til å kjøpe det! jeg har som regel veldig lett for å tenke at det er litt dyrt og kan heller ønske meg.. Men jeg er ganske kresen så er nok bedre å kjøpe selv! 

  Resten av dagen skal jeg slappe av litt med tv'n og se litt på en arbeidskrav oppgave som jeg må levere for å kunne gå opp til eksamen.. huff, gleder sånn til jeg er ferdig!


  Det nye dekselet mitt! ♥

  // Marie Bjørnstad

   

 • Det støver ned  Her har det nok støva ned en den siden sist jeg var her og tror nok det kommer til å fortsette slik.
  Var bare tilfeldig innom en tur nå og hadde en del meldinger i inboks så tenkte å bare få lagt ut et innlegg om hvordan ting og tang er.  
  I det siste innlegget mitt skrev jeg jo om at min Bestemor hadde fått kreft. Hun har nå vært gjennom operasjoner og cellegift og alt står bra til med henne tross omstendighetene!
  Jeg tilbringer mye tid med venner og Thomas om dagen og venter egentlig bare på at skolen kan begynne nå slik at hverdagene kan starte igjen. I sommer har jeg vært en tur på bø med familien til Thomas, vi har vært hjemme hos han og kjørt mye båt og vannski. Det har også blitt noen turer opp på hytta, en tur til tusenfryd, fester og selvfølgelig min egen bursdagsfeiring! Til helga er det klart for Aurskog Mart'n og mye morro. Desverre er Thomas og gutta borte i år så blir ikke noe spilling og slikt men jeg og Jeanett skal opp en tur og kose oss selvom!

  Etter dette innlegget blir nok bloggen støva ned igjen. Var egentlig en liten oppdatering siden det har vært noen forespørsler om det. Jeg slenger med noen bilder fra ferien for å få lyst opp litt er på bloggen.

   

 • En liten hilsen  Nå er det Jeanett som blogger her, fordi Marie har ikke blogglysten helt på topp. Derfor har jeg skrevet et innlegg til henne med mange forslag,  så da får vi håpe det kommer på plass igjen. Hvis dere har noen forsalg er det bare å komme med de ♥

  // Dette er da meg for dere som ikke vet det 

  En annen grunn til at det har vært lite blogging er pga Marie har vært 4 uker i praksis, og det kan det hende hun kan skrive litt om selv. I tillegg har vi utrolig mye skolearbeid, så da blir det liten tid til alt mulig annet, men vi prøver så godt vi kan å få til noe!

  Har dere mye skolearbeid for tiden?
  Noe spesielt dere vil lese om på denne bloggen?

 • Gjesteblogging  Hei alle leserne til Marie ♥

  Nå er det Jeanett som legger igjen et lite innlegg, fordi Marie ikke hadde noe å blogge om.. 
  Etter skolen i dag dro jeg og Marie hjem til Thomas, altså kjæresten til Marie, og vi har kost oss som vanlig. Vi sluttet tidligere enn Thomas, så hadde huset for oss selv i starten. Vi måtte først rydde litt siden de andre ikke hadde rukket det, også gikk vi en tur med hunden før vi fant litt godteri og potetgull + en film på netflix. Filmen het "school of life", og den var kjempe fin!

   
  Meg og den søte hunden deres ♥

   

  Når filmen var ferdig lagde jeg og Marie mat, løvbiff og pommes frites, naaam!
  Etter å ha spist bestemte vi oss for å gå en lang tur med hunden, og da ned til butikken hvor jeg kjøpte meg ny hårfarge. Farget håret for litt over en uke siden, men det er sånn som begynte å gå ut siden jeg bare skulle prøve, og siden jeg ble fornøyd ville jeg ha den fast. På bildet over hadde vi ikke fått farget det enda, men kommer sikkert til å snike meg med på noen bilder på denne bloggen i senere tid så dere får se det da, eller om dere går inn på bloggen min som dere finner HER  ♥Men tilbake til poenget, Marie fikk da jobben med å farge håret mitt igjen, og jeg ble kjempe fornøyd med resultatet.. Ingen ting kan bli bedre enn det! 

  Dette har da vært dagen vår, veldig spennende og sånt altså, det vet vi! Marie har forresten blitt dårlig. Hun har hovne mandler, feber, vondt i hodet, kvalm og fryser i hjel.. Stakkars lille jenta mi, bli frisk igjen! ♥ 

  Ønske henne god bedring?
  Hvordan er formen deres?
   

 • Les mer i arkivet Desember 2015 November 2015 Oktober 2015
  hits