MarieBjørnstad - Jeg blogger hverdagen og tanker. Navnet påbloggen kom vel egentlig av at jeg aldri viste hva som ville skje neste dag, eller hva som kom rundt neste hjørnet. Men nå er jeg klar for en ny og frisk start :)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Hode henger ikke medNå nærmer det seg snart to måneder siden jeg startet på høgskolen i Oslo og Akershus, avdeling Pilestredet. Jeg gleda meg og var veldig klar for å bli student og få en utdanning. Jeg sto opp om morran og var klar for den lange veien inn til Oslo. Syntes det var deilig å sove på bussen, komme seg på T- banen, videre til Nationaltheatret og tusle opp til skolen. Nå er den innstillinga litt borte.

Jeg er ikke lenger klar for den lange veien inn til Oslo. Det er ikke lenger deilig å sove på bussen. Sovner jeg på bussen er jeg så å si ødelagt resten av dagen. Jeg fungerer ikke på morran på samme måte lenger. Jeg kommer meg ut av senga. får på meg klæra og ordner meg. Motvillig flytter beina seg automatisk ut døra og opp til bussen. Inn på bussen og krabber opp i et sete. Der lukker jeg øya og blir borte. Våkner automatisk når jeg nærmer meg helsfyr, men har alarm på mobilen i tilfelle. Beina flytter seg automatisk ut av bussen og inn på T-banestasjonen. Inn på T-banen, ned på et sete eller inntil en vekk, ut av T - banen, opp til skolen og siger ned på trappa og venter på at kasserommet skal bli åpnet så jeg kan gå inn og sette meg på 3 stol, første rad. Det skjer automatisk, beina bare flytter seg, hue henger ikke med, enser ikke hva som skjer før det plutselig dukker opp en eller annen foreleser og jeg må begynne å følge med. Så er det den lange veien hjem igjen. 15 minutter på meg til å rekke toget, og deretter 4 minutter på å rekke bussen. Har ikke tid til forsinkelser. Da er det en hel time til neste buss. 

Fagene på skolen er tunge. Jeg forstår ikke. Jeg klarer ikke prestere som jeg vil og ønsker. Oppnår ikke resultatene som jeg ønsker. jeg må omstille meg. Skjønne at det er ikke videregående lenger. Det er ikke like lett. Det er mer alvor og mye strengere. Det har ikke gått to måneder engang siden jeg sto der som fersk student. Neste uke skal jeg allerede opp til eksamen. 3 eksamener står for tur. Kun et fag jeg føler jeg har litt kontroll på. Hvordan skal dette gå? Kommer jeg meg i det heletatt til andre semester? 

Selvom jeg er ferdig kvart over 10 og kvart over 12 er dagene lange. Det er slitsom og det er først når jeg kommer hjem at jeg kan tenke over hva som egentlig skjer. Hva jeg skal og hva som kommer. Jeg må ikke bli brent ut. Jeg må fokusere, passe på meg selv og ikke glemme at jeg også skal ha det gøy men også bestå disse tre årene.. Noen ganger må jeg bare hjem, ta på meg pysjen, lage en kopp kakao og se på en god film før jeg kan fungere igjen


//MarieBjørnstad

 

 • Du og jeg  Igår gikk dagen til å gjøre litt siste finish hos jeanett i den nye huset og idag var vi en tur i sverige og shoppa litt klær og brus. Vi reiste rundt ni tiden og var hjemme igjen like før to. Jeanett har jo fått to nye valper som var hjemme med samboeren hennes så hun måtte videre hjem dit etterpå. Men var utrolig koselig med en jentetur! Og det er veldig deilig å ha Jeanett hjemme på Aurskog om dagen! Før har hun bodd 20 minutter unna og det har måtte vært veldig mye planlegging for å møtes.. Nå møtes vi nesten hver dag og det er utrolig deilig! 


  Jeg var flink å kjørte 


  Også måtte vi jo ha oss litt frokost

   Jeg og Jeanett møttes for første gang første skoledag på vgs. Og siden den gang har vi vært som erter og ris! lærerne sleit med å se forskjell på oss og vi selv merker jo at vi er veldig like. Hun er litt som tvilingen jeg aldri fikk! Vi kjenner hverandre ut og inn og trenger egentlig bare å gi hverandre ett blikk for å skjønne hva den andre mener. Hun er min aller beste venn og slik skal det forbli! Er så utrolig glad for at jeg har henne og kunne ikke klart meg uten♥

   

  Go jenta mi

  Resten av dagen skal brukes til å slappe av med gode mennesker og nyte siste dagen med fri før det er tilbake på skolen i morgen føre helga. Har hatt fri i to dager og det har vært utrolig deilig 

  //MarieBjørnstad

 • Bitene faller på plass igjen

  Endelig er hverdagen tilbake igjen. Da jeg begynte å blogge igjen for en 3 ukers tid siden var ikke humøret helt på topp. I det første innlegget mitt skrev jeg ''Alt har falt fra hverandre og jeg går rundt å plukker opp biter for å samle alt sammen igjen. Dessverre har jeg ikke klart å finne alt enda, ting er ikke komplett'' 
  Nå er snart alle bitene på plass igjen! Jeg fungerer igjen, jeg går rundt med et ekte smil og jeg er glad! Jeg nyter hverdag og jeg trives.

   
  Jeg tar hver dag som den kommer og har valgt å ikke se meg tilbake. Livet må gå videre. Og jeg trives faktisk med det. Jeg bruker dagene mine på venner og morro. Jeanett har endelig flyttet til Aurskog og er så deilig å ha hu her hjemme! Og jeg har fått masse tid til alle rundt meg. Er faktisk nesten ikke hjemme om dagen men samtidig er det utrolig deilig. Jeg legger meg med et smil om munnen hver dag og våkner igjen med et like stort smil. 

  //MarieBjønrstad

   

 • Litt av en dag  Idag våkna jeg og ante fred og ingen fare. Har planlagt jentetur til Sverige i helga og litt sånt noe som da krever at jeg har bil. Men neida, den bestemte seg for å streike på vei til Oslo idag tidlig. Jeg har lenge klaga på den, at den lager noen rare lyder og oppfører seg litt rart så pappa skulle kjøre den til jobb for å teste. Jeg tok bussen etter fordi jeg ikke orka å stå opp så tidlig og tenkte at siden jeg ikke hadde hørt noe så var sikkert bilen fin men var jo nysgjerrig så jeg ringte pappa. Bilen min hadde stoppa fikk jeg til svar. Er du seriøs? Etter litt fikk han start på den igjen men jeg tør da ikke reise til Sverige med en bil som bare stopper! Og jeg trenger virkelig bilen min! For en måned siden så hadde jeg den på verkstedet fordi motorlampa begynte å lyse og de rare lydene var der. De fant ikke noen konkrete feil så gjorde bare litt her og der også fikk jeg den tilbake. Det hjalp jo ikke! Og har jo ikke råd til enda en regning.. Er jo student uten jobb.. 

   Jeg reiste sammen med pappa hjem idag for å se litt selv på hvordan bilen min var. Den var jo ikke helt som den skulle, bråka, oppførte seg rart og varsellamper lyste her og der. Men ikke nok med det, det var en helt for jævlig kø! Var no ulykke tror jeg men stakkars bil! Hadde jo virkelig ikke godt av det i tillegg! Sto i kø i 1,5 time!

  Køøøøø

  Når jeg kom på skolen trengte jeg en oppmuntring så da ble det en liten tur innom Deli de luca! Trengte virkelig det! Det har jo også begynt å bli ganske så kaldt om morran,
  Har vært helt nedi i 2 grader når jeg går til bussen så idag var det gode skjerfet på og varma meg! Var egentlig utrolig godt å kunne bruke det litt igjen! Syntes jo høsten er litt koselig med varme skjerf, litt tykke gensere, pledd og fyring i peisen og kakao. Er ikke like fornøyd når jeg venter på bussen om morningen men kan også være veldig koselig! Akuratt nå skal jeg gjøre noe som ikke er så koselig, for jeg må hjelpe mamma med å vaske huset men da kan jeg ihvertfall ta meg en velfortjent pause etterpå!
  //MarieBjørnstad

   

 • Onsdag  Idag var onsdagen kommet noe som egentlig tilsvarer fri for meg. Men neida, vi har noe som kalles PBL - Uke ( Problembasertlæring ) med tema fattigdom i oslo hvor vi skal skrive en ganske så omfattende oppgave i gruppe så jeg måtte opp halv 6 for å reise på skolen. Skikkelig deprimerende. Var så trøtt på morran også da det er blitt noen seine kvelder med bowling og tid med Jeanett så jeg slumra alarmen og tok en buss seinere. Det tilsvarte jo da dobbelt så lang kø i rushen og litt stress da jeg kom for seint men gikk heldigvis bra! Når alle var kommet gikk vi sammen opp til slumstasjonen til Frelsesarmeen. Utrolig lærerik å være der og fikk veldig mange gode inntrykk. Tilbudene deres er jo rett og slett fantastiske! Etter det gikk vi tilbake til skolen, tok innover oss alt vi hadde hørt og begynte å skrive på oppagven. Har holdt på hele uka med dette og hele gruppa er vel rett og slett lei så går litt trått men i morgen er siste innspurt før innlevering! Første ordentlige oppgaven som jeg leverer på høgskolen!   Fikk på et lite smil utover dagen idag

  Etter arbeidet med PBL i morgen skal jeg ut å møte jeanett for å shoppe lampe og kommode så har vi huset for oss selv og tid til litt jentesnakk, poppcorn og rydding og pakke ut litt. Skal bli godt merker jeg! Nå har jeg nettopp kommet inn fra en liten gåtur med mamma og pappa så nå skal jeg ordne meg litt oppskjært frukt før det er natta på meg! 

  //MarieBjørnstad

 • En ny hverdag  I forrige innlegg skrev jeg jo litt om hvordan min verden raste sammen over natta, men uten om dette har jeg også fått en helt ny hverdag. Jeg har gått fra å være en elev på videregående skole med trygge og kjente omgivelser og en skole i hjembygda til å være student på høgskolen i oslo med ukjente omgivelsen og en alt for sto by rundt meg! Jeg er blitt student! Da kan jeg vel egentlig kalle meg litt voksen? Alt skjedde så fort og pluttselig sto jeg utenfor den store skumle ukjente bygningen midt i Oslo og skulle begynne på sosialt arbeid, Bachelor , Sosionom. Det er så mye nytt, skummelt og spennende på en gang! Høgskolen er så mye annerledes enn videregående og det er veldig uvant å ikke ha de vanlige trygge menneskene rundt meg hele tiden. Men er jo selvfølgelig blitt kjent med mange nye. 

  Den største utfordringen er jo rett og slett reiseveien! Her kommer jeg fra bygda og har bestemt meg for å bo hjemme. Jeg reiser litt over en time hver vei hver dag og innover på morningen er det så mye kø at det nesten kan ta opptil to timer! Det er slitsom og merker det tar mye energi å hele tiden måtte tenke på buss, tog og T-bane hele tiden. Jeg har jo en del familie innover som jeg kan være hos om det trengs en dag og har noen ei venninne der inne så om jeg trenger en pause så er jo ikke det noe problem men samtidig så er det veldig deilig når man først kommer hjem! 

  Jeg har jo også en annen veldig gladnyhet som har endra hverdagen min litt og det er at jeg har fått gleden av å bli Tante! Jeg har blitt tante Til en nydelig liten gutt! Han ble født 6 uker for tidlig men endelig så er alt bra med han og han lever det gode liv! Vil tilbringe all den tiden jeg kan med han og prøver å stille opp så mye jeg kan der også! Han klarer virkelig å få meg til å smile på en grå dag og jeg er evig takknemlig for å kunne være tantes hans! Bestevennina mi flytter også til Aurskog nå så endelig får jeg hun i nærheten så har en del tid å ta igjen der også så det blir bra! Ser lyst på tiden fremover tross alt som har skjedd.

  Gutten til tante ♥

  Ellers prøver jeg å få inn noen rutiner i hverdagen igjen. Alt er nytt og uvant så må finne en balanse i hverdagen. Trenger noen rutiner med skolen men må også sørge for at jeg ikke stenger meg inne men heller får den tiden jeg trenger med de herlige menneskene jeg rundt meg noe jeg føler jeg har klart ganske så bra hittil. Jeg har også for en gang skyld brukt litt penger på meg selv! Hater som regel å bruke penger og ender alltid opp med å bruke dem på mat og bensin og ikke til noe spesielt til meg men nå har jeg fakisk klart det. Jeg tok meg en runde på ebay og bestile noen saker og ting. Har bare fått en av tinga, nemlig et deksel til mobilen men jeg elsker det! Så gleder meg til resten kommer! Var også med søstra mi og lillegutt på lagersalg på hellerudsletta med masse salg av klær av Kari Traa og Bjørn Dhælie! Så får meg og kjøpe litt kari traa treningstøy men der tok jeg feil gitt. Masse var utplukka da vi kom litt utpå dagen pga helsesøstertime for lillegutt så kom heller hjem med Bjørn Dhælie skibukse og skivest! Veldig fornuftig og noe jeg har trengt og ønska meg lenge så følte meg egentlig litt flink som fikk meg selv til å kjøpe det! jeg har som regel veldig lett for å tenke at det er litt dyrt og kan heller ønske meg.. Men jeg er ganske kresen så er nok bedre å kjøpe selv! 

  Resten av dagen skal jeg slappe av litt med tv'n og se litt på en arbeidskrav oppgave som jeg må levere for å kunne gå opp til eksamen.. huff, gleder sånn til jeg er ferdig!


  Det nye dekselet mitt! ♥

  // Marie Bjørnstad

   

 • Everything fall apart  Har dere noen gang opplevd at verden rundt dere bare faller fra hverandre? Sakte men sikkert ødelegges hverdagen og alt blir forandret? Det er tungt, det er vanskelig og tar mye energi. Akuratt nå sitter jeg midt opp i dette. Alt har falt fra hverandre og jeg går rundt å plukker opp biter for å samle alt sammen igjen. Desverre har jeg ikke klart å finne alt enda, ting er ikke komplett. En mandag ettermiddag for 3 uker siden ble hele min fantastiske verden revet fra meg og alt ble forandret. Helt uventet. Jeg forsto det ikke. Den personen som sto meg nærmest, min trygghet i hverdagen ville ikke lenger ha den rollen. Den personen ville ut av livet mitt og rev ned alt på veien. Hvordan takler man det? Jeg satt på et smil om munnen hver morgen, reiste på skolen, reiste tidlig hjem, traff senga og smilet var borte og tårene kom frem. Og jeg er nok ikke den eneste som noen gang har følt det slik.. 

  Men jeg har vært heldig. Til tross for dårlig humør, klaging og syting har jeg hatt fantastiske mennesker rundt meg! Ei bestevenninne som alltid er tilgjengelig uansett, en kompis som holder ut med all syting og sier det jeg trenger å høre og noen herlige venner som støtter meg og vil være med meg. Disse menneskene er fantastisk og jeg ville ikke klart disse ukene uten dem. Jeg trodde jeg var blitt aleine i verden og måtte takle ting selv. Men disse ukene har de virkelige sanne vennene kommet frem og jeg er evig takknemlige for å ha dem rundt meg! Jeg skal bli sterk igjen, jeg skal bli meg selv igjen og jeg skal komme meg over dette! Jeg skal komme sterkere tilbake.. 

     Så alle sammen, husk å ta vare på de du har rundt deg! Selvom du kanskje føler at ting ikke er 100% eller dere ikke er så nærme akuratt nå så ikke gi slipp. Det kan være de som faktisk er de som bryr seg meg, som stiller opp og vil deg godt. Det er ikke alltid like lett å høre alle andre si at det vil ordne seg, at ting blir bra igjen og alt det der men tro meg, etter litt tid vil dem ha rett..Så ikke gi slipp på det som er bra, gjør ditt beste og still opp for dine venner for en dag skal jeg love deg at de er gull verdt å ha!


  Det er i motbakke det går oppover! 

  //Marie Bjørnstad

 • Les mer i arkivet Oktober 2015 September 2015 Februar 2015
  hits