MarieBjørnstad - Jeg blogger hverdagen og tanker. Navnet påbloggen kom vel egentlig av at jeg aldri viste hva som ville skje neste dag, eller hva som kom rundt neste hjørnet. Men nå er jeg klar for en ny og frisk start :)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Hode henger ikke medNå nærmer det seg snart to måneder siden jeg startet på høgskolen i Oslo og Akershus, avdeling Pilestredet. Jeg gleda meg og var veldig klar for å bli student og få en utdanning. Jeg sto opp om morran og var klar for den lange veien inn til Oslo. Syntes det var deilig å sove på bussen, komme seg på T- banen, videre til Nationaltheatret og tusle opp til skolen. Nå er den innstillinga litt borte.

Jeg er ikke lenger klar for den lange veien inn til Oslo. Det er ikke lenger deilig å sove på bussen. Sovner jeg på bussen er jeg så å si ødelagt resten av dagen. Jeg fungerer ikke på morran på samme måte lenger. Jeg kommer meg ut av senga. får på meg klæra og ordner meg. Motvillig flytter beina seg automatisk ut døra og opp til bussen. Inn på bussen og krabber opp i et sete. Der lukker jeg øya og blir borte. Våkner automatisk når jeg nærmer meg helsfyr, men har alarm på mobilen i tilfelle. Beina flytter seg automatisk ut av bussen og inn på T-banestasjonen. Inn på T-banen, ned på et sete eller inntil en vekk, ut av T - banen, opp til skolen og siger ned på trappa og venter på at kasserommet skal bli åpnet så jeg kan gå inn og sette meg på 3 stol, første rad. Det skjer automatisk, beina bare flytter seg, hue henger ikke med, enser ikke hva som skjer før det plutselig dukker opp en eller annen foreleser og jeg må begynne å følge med. Så er det den lange veien hjem igjen. 15 minutter på meg til å rekke toget, og deretter 4 minutter på å rekke bussen. Har ikke tid til forsinkelser. Da er det en hel time til neste buss. 

Fagene på skolen er tunge. Jeg forstår ikke. Jeg klarer ikke prestere som jeg vil og ønsker. Oppnår ikke resultatene som jeg ønsker. jeg må omstille meg. Skjønne at det er ikke videregående lenger. Det er ikke like lett. Det er mer alvor og mye strengere. Det har ikke gått to måneder engang siden jeg sto der som fersk student. Neste uke skal jeg allerede opp til eksamen. 3 eksamener står for tur. Kun et fag jeg føler jeg har litt kontroll på. Hvordan skal dette gå? Kommer jeg meg i det heletatt til andre semester? 

Selvom jeg er ferdig kvart over 10 og kvart over 12 er dagene lange. Det er slitsom og det er først når jeg kommer hjem at jeg kan tenke over hva som egentlig skjer. Hva jeg skal og hva som kommer. Jeg må ikke bli brent ut. Jeg må fokusere, passe på meg selv og ikke glemme at jeg også skal ha det gøy men også bestå disse tre årene.. Noen ganger må jeg bare hjem, ta på meg pysjen, lage en kopp kakao og se på en god film før jeg kan fungere igjen


//MarieBjørnstad

 

 • Onsdag  Idag var onsdagen kommet noe som egentlig tilsvarer fri for meg. Men neida, vi har noe som kalles PBL - Uke ( Problembasertlæring ) med tema fattigdom i oslo hvor vi skal skrive en ganske så omfattende oppgave i gruppe så jeg måtte opp halv 6 for å reise på skolen. Skikkelig deprimerende. Var så trøtt på morran også da det er blitt noen seine kvelder med bowling og tid med Jeanett så jeg slumra alarmen og tok en buss seinere. Det tilsvarte jo da dobbelt så lang kø i rushen og litt stress da jeg kom for seint men gikk heldigvis bra! Når alle var kommet gikk vi sammen opp til slumstasjonen til Frelsesarmeen. Utrolig lærerik å være der og fikk veldig mange gode inntrykk. Tilbudene deres er jo rett og slett fantastiske! Etter det gikk vi tilbake til skolen, tok innover oss alt vi hadde hørt og begynte å skrive på oppagven. Har holdt på hele uka med dette og hele gruppa er vel rett og slett lei så går litt trått men i morgen er siste innspurt før innlevering! Første ordentlige oppgaven som jeg leverer på høgskolen!   Fikk på et lite smil utover dagen idag

  Etter arbeidet med PBL i morgen skal jeg ut å møte jeanett for å shoppe lampe og kommode så har vi huset for oss selv og tid til litt jentesnakk, poppcorn og rydding og pakke ut litt. Skal bli godt merker jeg! Nå har jeg nettopp kommet inn fra en liten gåtur med mamma og pappa så nå skal jeg ordne meg litt oppskjært frukt før det er natta på meg! 

  //MarieBjørnstad

 • Les mer i arkivet Oktober 2015 September 2015 Februar 2015
  hits